Acılı ezme Tarifi

Acılı ezme yapılışı

Doğradığınız domates, biber, soğan ve maydanozların üzerineacı biber salçası, sarımsak, pul biber, tuz, karabiber ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında servis süresine kadar bekletin ve nar ekşisi ekleyerek servis edin.

Malzemeler:
  • 3 adet domates(soyulmuş, doğranmış)
  • 2 adet sivri biber (ince küp kesilmiş)
  • 1 adet kuru soğan (ince küp kesilmiş)
  • 1/2 çay bardağı maydanoz (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)

  • Acılı ezme Tarifi, soguk mezeler, soğuk meze tarifleri, soğuk meze çeşitleri, 
  • Yorum Gönder

    0 Yorumlar