Magma Pasta Tarifi

Magma Pasta Tarifi 


Magma Pasta Tarifi

Muhallebisi için, derin bir tencereye süt, un, nişasta şeker vanilya karıştırarak kaynatalım ve en son tereyağı ilave ederek soğumaya bırakalım.Keki için, yumurta şekerle birlikte köpürene dek çırpalım. Üstüne süt ve sıvı yağ ilave ederek çırpmaya devam edelim. Un, vanilya ve kabartma tozu da ekledikten sonra, altı sıvı yağ ile yağlanmış kelepçeli kek kalıbına alalım. Üstüne soğuyan muhallebi döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırınımıza verelim. Oda sıcaklığında soğuttuğumuz kek, 2 saat kadar da buzdolabında tutuyoruz.Sosu için, krema kaynama noktasına gelene dek ısıtalım. İçine bitter çikolata atıp erimesi için sürekli karıştıralım. Buzdolabından çıkarttığımız magma kek üstüne bitter çikolata sosu ile kaplayalım ve daha sonra dilimleyerek servis edebiliriz.

Muhallebisi için:

► 4 su bardağı süt

► 2 yemek kaşığı un

► 3 yemek kaşığı nişasta

► 4 yemek kaşığı toz şeker

► 1 paket vanilya

► 1 yemek kaşığı tereyağı


Kek İçin: 


► 3 adet yumurta

► 1 su bardağı süt

► 1 su bardağı toz şeker

► Yarım su bardağı sıvı yağ

► 2 su bardağı un

► 1 paket vanilya

► 1 paket kabartma tozu


Sosu için:


► 160 gr. bitter çikolata

► 1 paket krema

Magma Pasta Tarifi, pasta çeşitleri, pasta tarifleri, pasta yapılışı,

Yorum Gönder

0 Yorumlar