Nefis kokusuyla yayla çorbası tarifi - Yayla çorbası nasıl yapılır? Yapılışında kullanılan malzemeler nelerdir?
Havalar soğuduğu zaman hem içimizi ısıtması için hem de hasta olmamak için mutfağımızın yöresel zenginliklerinden olan çorbalara yöneliyoruz. Çorbalar farklı çeşitleriyle sofraları süslüyor. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden yayla çorbası akşam yemeklerinin olmazsa olmazı. İçerisinde su ve pirinç gibi malzemeler olan yayla çorbası oldukça sağlıklı bir çorbadır. Yoğurt, un ve yumurtayla terbiyesi yapılan yayla çorbası kokusuyla mutfağınızı saracak. Nefis lezzeti iştahınızı kabartacak. Yayla çorbası tarifini evde mutlaka denemelisiniz. Yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbası tarifi.
YAYLA ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- Tuz
Terbiyesi için
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
Yayla çorbası tarifi sosu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- YAYLA ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR ?
AFİYET OLSUN
YAYLA ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Çorbanın terbiyesini yaptıktan sonra tuzunu ekliyoruz. Tuzu ilk başta eklememiz çorbanın kesilmesine sebep olmaktadır.
YAYLA ÇORBASI KAÇ KALORİ?
Bir porsiyon yayla çorbasını ortalama 100 gr. kabul edecek olursak içerdiği kalori miktarı 48.44 kcal'dir.
0 Yorumlar