Yapılışı;
Düdüklü tencereye tereyağı, sıvıyağı alarak ısıtın. Etleri içerisine atın ve mühürleyin. Etleri suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun. Etler suyunu çektikten sonra yemeklik doğradığınız soğan, ince kıydığınız sarımsağı ilave edin.
Son olarak kekik, tuz, karabiber ve 1,5 su bardağı suyu ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika orta ateşte 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Daha sonra düdüklü tencerenin basıncını alın ve kapağını açın. Herkes kendi düdüklüsü nasıl açılıyorsa o şekilde kapağı açabilir. Yumuşacık et kavurma hazır.
Not; Yanına pirinç pilavı tavsiye edilir.
Afiyet olsun.
Malzemeleri;
750 gram dana kuşbaşı,
1 adet kuru soğan,
1 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı kekik,
2 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1,5 su bardağı su.
Düdüklü Tencerede Et Kavurma, türk yemekleri, yemek çeşitleri, yemek tarifi, et yemekleri, sulu yemekler
0 Yorumlar