Yapılışı
Kadayıfı makas yardımı ile veya bıçak ile keserek küçük küçük parçalara ayıralım.Ardından teflon tavamıza 1 yemek kaşık margarin ekleyip eritelim.Yağ eridikten sonra kadayıflarımızı ilave ederek kavuralım.Kavrulmadan önce 3 yemek kaşık şeker ekleyip karıştıralım.Rengi tamamen döndükten sonra kadayıfları ocaktan indirelim.Kadayıf soğumaya bırakalım o sırada muhallebisini yapalım.Küçük bir tencereye 1 lt süt ekleyip üzerine unu, nişastayı, vanilyayı ve şekeri ilave edip karıştıralım.Muhallebimizi sürekli karıştıra karıştıra pişirelim yoksa topaklanır.Kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alalım ve 15 dk soğumaya bırakalım.15 dk sonra 1 paket kremayı ekleyip karıştıralım.Muhallebi de hazır olduktan sonra borcama kadayıfın yarısını dökelim ve bardak yardımı ile düzleyelim.Üzerine kremanın hepsini dökerek spatula ile düzleyelim.Kremanın üzerine ise kalan kadayıfımızı elimizle boşluk bırakmadan serpelim.Ardından buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra dilimleyerek üzerini süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Malzemeler:
400 gr kadayıf
100 gr tereyağ veya margarin
3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için
1 lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krema
Üzeri için
nar
antep fıstığı
Muhallebili Kadayıf Tatlısı, tatlılar, tatlı çeşitleri, tatlı tarifleri, pasta tarifleri, pasta çeşitleri
0 Yorumlar