Nefis Dana Yahni Tarifi

Dana kuşbaşı etlerini yıkayın ve suyunu süzün. Fakat tamamen kuru olması için kağıt havlu ile kurulayın. Bir tencere içerisinde zeytinyağını kızdırın. Etleri alın yüksek ateşte suyunu çekene dek kavurun. Daha sonra etlerin üzerine suyunu geçene dek ekleyerek pişirin.
Soğanların kabuklarını soyun. Sarımsakları da soyun. Domatesleri doğrayın. Biberi de doğrayın. Tohumlarını çıkarın. Etler yumuşadıktan sonra arpa soğanı, biber, domates, sarımsak, sirke ve tuzu ekleyin.
Karabiber ile tatlandırın. Defne yaprağını koyun. Domates salçasını ilave edin. Biraz sıcak su ekleyin. Kısık ateşte yahniyi pişirmeye devam edin. Biraz tereyağı ekleyin ve tat vermesini sağlayın.
Soğan, biber ve sarımsakları kontrol edin. Yumuşadıysa ocaktan alın.

Dana yahni tarifi hazır.

Afiyet olsun.


Malzemeleri;
1 kilogram yağsız kuşbaşı et,
250 gram arpacık soğan,
10 diş sarımsak,
3 adet sivri biber,
2 adet domates,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı sirke,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 adet defne yaprağı.

Nefis Dana Yahni Tarifi, türk yemekleri, yemek tarifi, yemek çeşitleri, 

Yorum Gönder

0 Yorumlar