Kuşbaşı dana etini yıkayın ve suyunu süzerek kağıt havlu yardımı ile kurulayın. Bir tencereye çok az sıvıyağ alın ve yüksek ateşte suyunu çekene dek pişirin.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kesin. Havuçları traşlayın daha sonra ufak ufak doğrayın. Patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın.
Etlerin içerisine soğan ve sarımsakları ilave edin renk değiştirene kadar kavurun. Unu ilave edin 2 dakika kokusu çıkana dek kavurun. Salçayı ekleyin. Malzemeleri karıştırın. Daha sonra sıcak suyu ilave edin. Havuçları ve patatesleri ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Daha sonra koyu bir sosu olana dek suyunu çekip kıvam almasını sağlayın. Yanında pirinç pilavı ile servis edin.
Afiyet olsun.
Malzemeleri;
- 1 kilo kuşbaşı dana eti,
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 adet kuru soğan,
- 3 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 adet havuç,
- 2 adet patates,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- 3 su bardağı sıcak su,
- 1 çay kaşığı tuz.
0 Yorumlar