Sezar salata Nasıl Yapılır
Lezzetine doyamayacağınız içerisinde protein olan Sezar salata tarifi, hem sağlığınızın hem de öğününüzün vazgeçilmezi olacak.
- Bir tavada küp kestiğiniz ekmeklerin üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kekik ilave ederek ekmekler kıtır olana kadar 10 dakika kadar kızartın.
- Marulu yıkayıp, kurutun ve irice doğrayın.
- Salata sosu için mayonez, sarımsak, hardal, karabiber, tuz, zeytinyağı ve parmesan peynirini küçük bir kavanoza alıp kapağını kapatın ve çalkalayarak homojen kıvama gelmesini sağlayın. Daha sonra doğranmış marul ile karıştırın (Sosun lezzetli olması için marulun iyice bulandığına emin olun).
- Üzerine hamsileri ve kızarttığınız ekmekleri ekleyin. En son üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın. Afiyet olsun
Sezar salata tarifi için malzemeler
- 200 g ançüez (Konserve hamsi tuzlaması)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1 adet atom salata (Veya yağlı marul)
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1/2 limon suyu
- Parmesan peyniri ya da eski kaşar
- Karabiber
- Tuz
Servis için
- 2 dilim ekmek
- Rende parmesan peyniri
Sezar salatasi tarifi, Sezar salatasi, salata çeşitleri, salata nasıl yapılır, salata tarifi,
0 Yorumlar