Yoğurtlu Mantı Çorbası


Yoğurtlu Mantı Çorbası Tarifi:
  1. Tencereye 1-5 su bardağı sıcak suyu ve bulyonu koyalım. Su kaynadığında içine mantıları katıp orta ateşte pişmeye bırakalım. Mantılar biraz yumuşadığında içine haşlanmış nohutları ilave edelim.
  2. Bu arada mantılar pişmeye devam ederken terbiyesini hazırlayalım. Derin bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve unu katıp çırpalım. Sos iyice çırpıldığında kaynamakta olan mantının suyundan 2 kepçe sosa katıp tekrar çırpalım.
  3. Hazır olan terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyelim çorbanın suyu az gelirse biraz ekleyebilirsiniz. Terbiyeyi ekledikten sonra 5-6 dakika daha pişirelim.
  4. Üzeri için tavaya zeytinyağı, tereyağı, nane ve pul biberi katıp kısık ateşte kavuralım. Çorbaları kaseye paylaştırdıktan sonra üstüne sos gezdirerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Mantı Çorbası
Malzemeler 
 1 Su bardağı küçük mantı
 1 Su bardağı haşlanmış nohut
 5-6 Su bardağı su + 1 adet et bulyon
Terbiyesi İçin 
 1,5 Su bardağı yoğurt
 2 Yemek kaşığı un
 1 Yumurtanın sarısı
Servis İçin 
 1 Yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 Kuru nane + kırmızı pul biber
Yoğurtlu Mantı Çorbası, çorba çeşitleri, çorba tarifi, çorbalar, 

Yorum Gönder

0 Yorumlar