Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası Tarifi

Geniş bir kaba unu katalım içine tuz su katalım ve yumurtayı kırıp kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayalım.Suyu eklerken yavaş yavaş ekleyelim hamurun kıvamını daha kolay tutturmak için birden eklemeyelim.
Kıymayı bir kaba alalım içine tuz, ince kıyılmış maydonoz, karabiber ekleyelim ve bu harçtan minik parçalar kopararak kare kestiğimiz hamurun tam ortasına koyalım.
Hamuru uçlarından kapatalım ve tüm hamuru aynı işlemden geçirelim.Yüksük çorbasının aslına nohut katılır.Ama bu sefer artan bir parça hamuru değerlendirelim.
Artan hamuru elimizle şekil vererek inceltelim ve minik minik bu kestiğimiz hamur parçalarını kızgın yağda kızartıp bir kaba alalım ve yüksük çorbası piştikten sonra üzerine ekleyelim. Kıtır kıtır bir tat veriyor.
Bir tencereye su katalım içine tuz ve limon suyu ilave ederek kaynatalım. Kaynayan suya hazırladığımız hamurları katalım kaynasın.
Diğer taraftan tavaya bir parça sıvı yağ biraz salça biraz nane ilave edip pişirelim. Ardından rendelediğimiz domatesleride ekleyelim ve kaynayana dek pişirelim. Çorbamız pişip hamurlar yukarıya çıkmaya başlayınca salçalı sosumuzu çorbaya katalım.
En son kızarttığımız hamur kıtırlarını çorbaya ekleyelim. Ve çorbamız hazır servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Malzemeler:

3 Bardak un
1 Yumurta
Su
1 yemek kaşığı biber salçası
100 gram kıyma
sıvı yağ
nane
karabiber
limon suyu
tuz
maydanoz


Yorum Gönder

0 Yorumlar