Antakya künefesi tarifi

Meşhur Antakya künefesini evinizde de hazırlamak istermisiniz? Bu muhteşem Antakya künefesi tarifini siz de evinizde kolayca hazırlayabilir ve sevdikleriniz le güzel sohbetler eşliğinde yiyebilirsiniz.Birkaç malzemeyle yapabileceğiniz bu tatlı ile mutfağınızda harikalar yaratın. Uzayan peyniriyle bu tatlıya kimse doyamayacak ve yiyen bir daha isteyecektir. İşte enfes Antakya künefesinin tarifi... Şimdiden afiyet olsun


Antakya künefesi tarifi ve Hazırlanışı

Şeker, limon suyu ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip kadayıfın üzerinde gezdirin ve didikleyerek inceltin.
Bir miktar tereyağını eritip, üzüm pekmeziyle karıştırın ve tepsiyi yağlayın.
Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirip iyice bastırın.
Üzerine ufalanmış tuzsuz taze peyniri kenarlarına taşmayacak şekilde yerleştirin.
Kalan kadayıfı da peynirin üzerini kapatacak şekilde yerleştirip bastırın.
Ardından altı pembeleşinceye kadar kızartın.
Diğer tarafı da kızardıktan sonra üzerine hazırladığınız sıcak şurubu gezdirin.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun...

Antakya künefesi tarifi ve Malzemeleri

  • 125 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 500 gram tel kadayıf
  • 300 gram Antakya tuzsuz peyniri
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
  • 3 su bardağı toz şeker

Yorum Gönder

0 Yorumlar