Babakanuç tarifi
Babakanuç meze tarifi Ortadoğu mutfaklarında sık sık karşımıza çıksada babagannuşun Diyarbakır'daki versiyonunu sizlere veriyoruz. Yapılışı da çok farklı değil ancak babakanuç meze tarifine patlıcan ve yumurta da ilave ediliyor. Tek yapmanız gereken patlıcanları közleyip ezmek, içine baharatları ekleyip çırpılmış yumurtayla pişirmek. Babakanuçun tarifi işte bu kadar kolay. İster meze olarak isterseniz de ana yemek gibi hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz. Babakanuç tarifi ne Yumurta koymak istemezseniz de ozaman patlıcan püresinin üzerine kızdırılmış sade yağ dökebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Babakanuç tarifi ve Hazırlanışı
Patlıcanları ateşte közleyin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup derin bir kap içerisinde bir kaşık yardımıyla ezin.
İçine sarımsak, tuz ve yeşil biber ekleyerek ezmeye devam edip püre haline getirin.
Bir tavada yağı kızdırıp çırpılmış yumurtaları dökerek omlet gibi pişirip parçalara ayırın.
Pişen yumurtanın üzerine ezdiğiniz patlıcanları ilave ederek biraz pişirin.
Babakanuç tarifi ve Malzemeleri
- 5-6 adet patlıcan
- 3-4 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber (arzu ederseniz kapya biberi)
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
0 Yorumlar