Chili Thai Sos Tarifi


  Chili Thai Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tatlı-acı Chili Thai sos hazırlamak için; su ve pirinç sirkesini küçük bir sos tenceresine aktarın ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
  2. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili ve sarımsakları rendeleyin. Chili biberi, küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Kaynamakta olan pirinç sirkesine toz şeker, rendelenmiş zencefil ve sarımsak, doğranmış chili biberi, ketçap ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Mısır nişastasını ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız sosu 2 dakika kadar pişirin.
  5. Ocaktan aldığınız sosu oda ısısında soğuttuktan sonra ağzı kapalı bir kavanozda, buzdolabında muhafaza edin.
  6. Mısır cipsleri, çiğ ya da haşlanmış sebzeler, çıtır tavuk, soğan halkası gibi atıştırmalıkların yanında sevdikleriniz ile paylaşın.

Chili Thai Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağısu
  • 1 su bardağıpirinç sirkesi
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 20 gramtaze zencefil
  • 5 dişsarımsak
  • 3 adetchili biberi
  • 1 yemek kaşığıketçap
  • 2 yemek kaşığımısır nişastası
  • 1/2 tatlı kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

Yorum Gönder

0 Yorumlar