Chili Thai Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlı-acı Chili Thai sos hazırlamak için; su ve pirinç sirkesini küçük bir sos tenceresine aktarın ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili ve sarımsakları rendeleyin. Chili biberi, küçük parçalar halinde doğrayın.
- Kaynamakta olan pirinç sirkesine toz şeker, rendelenmiş zencefil ve sarımsak, doğranmış chili biberi, ketçap ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Mısır nişastasını ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız sosu 2 dakika kadar pişirin.
- Ocaktan aldığınız sosu oda ısısında soğuttuktan sonra ağzı kapalı bir kavanozda, buzdolabında muhafaza edin.
- Mısır cipsleri, çiğ ya da haşlanmış sebzeler, çıtır tavuk, soğan halkası gibi atıştırmalıkların yanında sevdikleriniz ile paylaşın.
Chili Thai Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağısu
- 1 su bardağıpirinç sirkesi
- 1 su bardağıtoz şeker
- 20 gramtaze zencefil
- 5 dişsarımsak
- 3 adetchili biberi
- 1 yemek kaşığıketçap
- 2 yemek kaşığımısır nişastası
- 1/2 tatlı kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
0 Yorumlar