Hazırlanışı
Börülceleri bir akşam önceden ıslatın.
Ertesi gün sularını süzüp haşlayın.
Haşlama suyunu süzüp limon suyu ilave ettiğiniz suda yeniden süzün.
Biber ve turşuları küp küp doğrayın.
Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın.
Börülceleri süzüp tüm malzemeyi karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Salatanız hazır, afiyet olsun…
Malzemeler
- 250 gram kuru börülce
- Yarım demet maydanoz
- 4 dal taze soğan
- Çeyrek demet dereotu
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 3-5 adet kornişon turşu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Sumak
- Tuz
0 Yorumlar