mezgit köftesi soslu tarifi

Mezgit köftesi tarifi


Balık olmazsa olmazlardandır. sağladığı besinler ile ve omega ile vucudumuzun anatomisine kadar gidiyor.bu nedenle haftada en az 2 defa balık tüketmek bilimsel olarak vuducumuza cok iyi geldiği kanıtlanmıştır. ama balık yemeyenler için büyük sorun teşkil eder, Mezgit Köftesi soslu tarifi'miz tamda onlar içindir. ‘Denizden babam çıksa yerim’ diyenlerin aksine deniz ürünlerine mesafeli duranları buraya alalım. Sizin için leziz bir Mezgit Köftesi soslu tarifimiz  var. Özellikle çocuklara balık yedirmenin ne kadar zor olduğu bilinir ama bu tarif hem çocuklara hem de yetişkinlere nefis bir öğün olacak nitelikte… Lezzeti ve görünümü nefis olan soslu mezgit köftesinin nasıl yapıldığını gelin aşağıda ayrıntılarıyla anlatalım.. Afiyet olsun




Mezgit köftesi soslu tarifi ve Hazırlanışı

Sos için soğan ile sarımsakları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
Üzerine kekik ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Kekiklerin kokusu çıkmaya başlayınca rendelenmiş domates ve kalan malzemeleri ilave edip 5 dakika pişirin.
Eğer kıvamı koyu olursa biraz su ekleyin ve 3-4 dakika daha tuttuktan sonra ocaktan alın.
Köfte için, mezgit filetoyu kaynayan suya koyun ve haşlayın. Mezgit hızlıca pişecektir.
Piştikten sonra kevgirle sudan çıkarın ve soğuması için kenara alın.
Soğuyunca bir kaseye aktarın ve içine kalan tüm malzemeyi ilave edip hafifçe yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak köfteler yapın.
1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Bol ve ısıtılmış sıvı yağda kızartıp, sosun içine alın.
Kekikle süsleyip sıcak olarak servis yapın

Mezgit köftesi soslu tarifi ve Malzemeleri

Köfte için:
  • 350 gram mezgit fileto
  • 2-3 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı tuz
Sos için:
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 500 gram domates
  • 1 çorba kaşığı tane kırmızı ve karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tutam kıyılmış biberiye
  • 1 tutam kıyılmış kekik
  • Tuz
  • 5-6 dal kekik

Yorum Gönder

0 Yorumlar