Surf and turf, et ile deniz ürünlerini aynı tabakta buluşturan bir yemek. Misafirlerinize çok farklı bir lezzet sunmak isterseniz, bu enfes yemek tam da aradığınız gibi. İşte surf and turf'un malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun.
Hazırlanışı
Eti tuzlayın ve ızgarada pişirin.
Pancar ve bal kabağını küp küp doğrayıp tereyağında soteleyin.
Ayrı bir tavada da kaz ciğerlerini pişirin.
Mantarları da kavurun.
Karides ve deniz tarağını tempura sosa bulayıp yağda pişirin.
Daha bonfileyi,üzerinde mantar ve kaz ciğeri ile bir servis tabağına alın.
Yanında da deniz tarağı ve karides ile patates püresi ve sotelenmiş sebze garnitürleri eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun...
Eti tuzlayın ve ızgarada pişirin.
Pancar ve bal kabağını küp küp doğrayıp tereyağında soteleyin.
Ayrı bir tavada da kaz ciğerlerini pişirin.
Mantarları da kavurun.
Pancar ve bal kabağını küp küp doğrayıp tereyağında soteleyin.
Ayrı bir tavada da kaz ciğerlerini pişirin.
Mantarları da kavurun.
Karides ve deniz tarağını tempura sosa bulayıp yağda pişirin.
Daha bonfileyi,üzerinde mantar ve kaz ciğeri ile bir servis tabağına alın.
Yanında da deniz tarağı ve karides ile patates püresi ve sotelenmiş sebze garnitürleri eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun...
Malzemeler
- 4 adet dana bonfile
- 16 adet şitake mantarı
- 4 adet jumbo karides
- 4 adet kaz ciğeri
- 4 adet deniz tarağı
- 2 çorba kaşığı bal kabağı
- 2 çorba kaşığı pancar
- 2 çorba kaşığı patates püresi
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Tempura sos için:
- 2 adet yumurtanın akı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 4 adet dana bonfile
- 16 adet şitake mantarı
- 4 adet jumbo karides
- 4 adet kaz ciğeri
- 4 adet deniz tarağı
- 2 çorba kaşığı bal kabağı
- 2 çorba kaşığı pancar
- 2 çorba kaşığı patates püresi
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Tempura sos için:
- 2 adet yumurtanın akı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
0 Yorumlar