Dereotlu peynirli poğaça tarifi

Kahvaltı ve misafir sofralarının vazgeçilmez lezzeti yumuşacık poğaçalar, her öğünde tercih ediliyor. Yumuşak bir yapıya sahip olan poğaçalar her yaş grubunun rahatça tüketebileceği besinler arasında yerini alıyor. Ziyafet sofralarının baş tacı olan dereotlu poğaça tarifini ev ortamında pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Zeytinli, peynirli ve dereotlu gibi farklı çeşitleri bulunan poğaçalar besin değeri yüksek hızlı tüketim gıdaları arasında yer alıyor. Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Damaklarımızda enfes bir tat bırakan dereotlu poğaça tarifi…



Poğaçasız kahvaltı yapamıyorsanız bu tarifimiz tam size göre. Yumuşacık dereotlu poğaça tarifi vazgeçilmeziniz olacak. Evdeki malzemelerle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz dereotlu poğaça tarifi eşsiz kokusu ve lezzetiyle başınızı döndürecek. Misafir sofralarınızı da süsleyecek bu yumuşacık, dereotlu poğaçaları çok seveceksiniz. Peki, dereotlu poğaça nasıl yapılır? İşte dereotlu poğaça tarifi…
DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ
Hamuru için
  • 2 adet yumurta (1 sarı üzeri için)
  • 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1.5 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet dereotu
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için
  • Beyaz peynir
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI
Öncelikle bir kaba ılık süt, kuru maya ve şekeri alın. Maya aktifleşene kadar sıcak bir ortamda bekletin.
Ayrı bir kaba sıvı yağ, yumurta, dereotu ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
Sıvı karışımı iyice karıştırın, ardından elekten geçirdiğiniz unu ve tuz yavaşça karışıma ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru iyice yoğurun.
Ardından hamuru nemli bir bezle örtün ve çalışan fırının üzerinde mayalanmaya bırakın.
Kabarmış hamuru nazikçe biraz daha yoğurun.
Poğaçalarınıza istediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yorum Gönder

0 Yorumlar