Kuru fasulye piyaz salatası nasıl yapılır

Piyaz Güneydoğu mutfağından tüm Türkiye’ye yayılmıştır. Kuru fasulye, soğan, maydanoz, ve zeytin yağ ile hazırlanan piyaz tarifi ana yemeklerin yanına sıklıkla servis edilen bir salata çeşididir. Genellikle kebapların yanında salata olarak servis edilen piyaz tarifi, Antalya'da tahin ve sarımsaklı sos ile servis edilir. Eşsiz lezzetiyle fasulye piyazı tarifi: Fasulye piyazı nasıl yapılır?




Güneydoğu Anadolu mutfağında ve Antalya mutfağında karşımıza çıkan piyaz tarifini sevmeyen yoktur. Piyaz tarifini haşlanmış fasulye, soğan, domates ve maydanoz gibi malzemelerle kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Ana yemeklerin yanına meze veya salata olarak servis edilen piyaz tarfi farklı malzemeler ve farklı soslarla da sunulmaktadır. Özellikle etli yemeklerin bütünleyicisi piyaz tarifini mutlaka denemelisiniz. Peki piyaz nasıl yapılır? İşte haşlanmış fasulye piyazı tarifi…
PİYAZ TARİFİ MALZEMELERİ
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 tutam maydanoz
  • ½ limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • PİYAZ TARİFİ YAPILIŞI
  • Öncelikle fasulyeyi haşlayın.
  • Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
  • Doğradığınız malzemeleri haşlanmış ve soğumuş fasulyenin içine ekleyin.
  • Zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Piyaz tarifi hazır. Afiyet olsun…

Yorum Gönder

0 Yorumlar