Tırtıl kurabiye tarifi

Tırtıl kurabiye tarifi: Tırtıl kurabiye nasıl yapılır?


Ziyafet sofralarında başköşeye kurulan kurabiye misafir sofralarının olmazsa olmazıdır. Tatlı ve tuzlu olmak üzere farklı çeşitleri bulunan kurabiyeler sofralarımızı süslüyor. Kurabiye atıştırmalık olarak sıklıkla tükettiğimiz, yemekten bıkmadığımız bir lezzet. En pratiğinden tırtıl kurabiyesi tarifini margarin, toz şeker, sıvı yağ ve nişasta gibi malzemelerle kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Evinize mis kokular yayan, kolayca hazırlayabileceğiniz tırtıl kurabiye tarifi çayınızın ve kahvenizin yanına eşsiz bir tat katacak.


TIRTIL KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ
  • 2 adet yumurta
  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • ½ paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

  • TIRTIL KURABİYE TARİFİ YAPILIŞI
  • Geniş bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını alın, üzerine sıvı yağ ekleyip parmak uçlarınızla yoğurun.
  • Ardından yumurta, toz şeker ve nişastayı ekleyin.
  • Son olarak elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce yoğurun.
  • Kıvam alan kurabiye hamurunu dinlenmeye bırakın.
  • Tırtıl kurabiye kalıbı ile kurabiye hamuruna şekil verin.
  • Yağlı kağıt olan tepsiye kurabiyeleri aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  • Tırtıl kurabiye tarifi hazır. Afiyet olsun…

                Yorum Gönder

                0 Yorumlar