kalburabastı tatlı tarifi

Pratik kalburabastı tatlısı nasıl yapılır?

Türk mutfağında çorbalar ve et yemekleri kadar tatlı da çok önemli bir yer tutar. Genelde fındık ve cevizle servis edilen kalburabastı nasıl yapılır? Akşam yemeklerinden sonra çayla birlikte tüketebileceğiniz tatlı arıyorsanız hem yapımı hem de muhteşem şerbeti ile kalburabastı tam sizlik! Özel olarak hazırladığımız içeriğimizde kalburabastın tarifi bulabilirsiniz. Güzel bir kalburabastı için tereyağı çok önemlidir.



Revani, kalburabastı, irmik helvası ve trileçe gibi tatlılar yapımı oldukça basit olan ev hanımlarının yanı sıra çalışan bay ve bayanların da tercihleri arasındadır. Osmanlı mutfağında da önemli bir yer turan kalburabastı, ülkemizde en çok bilinen tatlılar arasında yer almaktadır. İster irmikli kalburabastı isterseniz de irmiksiz kalburabastı tatlı tarifi ile misafirlerinizi kolaylıkla ağırlayabilir, bu muhteşem lezzeti onlara tattırabilirsiniz. Kalburabastı tatlısının tarifi ile nefis yemek tarifleri sabah.com.tr'de...

PRATİK KALBURABASTI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1.5 SU BARDAĞI SÜT
  • 1.5 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 100 GRAM TEREYAĞI
  • 4 SU BARDAĞI UN
  • 3 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
  • 1.5 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 250 GRAM DÖVÜLMÜŞ CEVİZ (İsteğe göre)
  • 1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
KALBURABASTI ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
  • 2 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 2 SU BARDAĞI SU
  • YARIM LİMON
KALBURABASTI NASIL YAPILIR? İŞTE PRATİK TARİFİ...

En başta belirttiğimiz gibi kalburabastı, Türk mutfağının en simgesel tatlıları arasında yer almaktadır. Kalburabastı tarifine başlarken önce şerbetinizi hazırlayın. Su ile şekerinizi bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra yarım limonunuzu içine sıkın. Kaynadıktan sonra şerbeti ocağınızdan alın ve bir kenarda bekletin.
Lezzetli bir tatlı için kıvamı tutturmak oldukça önemli. Tereyağı, süt, yoğurt, sıvıyağ ve irmiğinizi bir kaba boşaltın. Un ile kabartma tozunu da ekleyerek yoğurun. Hamur iyice yoğrulduktan sonra kıvama gelecektir, kıvama geldikten sonra küçük bezeler halinde hamuru alın, elinizde kapattıktan sonra şekil verip fırına atın. (İçine ceviz de koyabilirsiniz.)
Burada önemli olan nokta tatlının pişirilmeden önce fırının sıcak olmasıdır. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kalburabastılarınızı pişirin. Kalburabastılar piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerine şerbeti dökün. Ortalama 1.5 saat bekledikten sonra muhteşem kalburabastı tatlısı hazır olacak. Yanında taze çay ile afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar