Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
Öncelikle herkeze hayırlı ramazanlar.
- Hamuru yoğuracağımız kabımıza 5 su bardağı un, maya, tuz ve şekeri alıyoruz karıştırıyoruz.
- Ardından unun ortasını çukur yaparak ılık olan su, süt ve sıvı yağımızı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde edecek şekilde yoğurarak un ilavesi yapıyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat üzerini temiz bezle örterek dinlendirelim.
- Yarım saatin sonunda hamurumuzu iki parçaya ayırıyoruz pide şekli verip üzerini streç filmle kapatıp 30-40 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Dinlenme süresi bitince tekrar pide şeklimizin üzerinden geçiyoruz üstüne yumurta sarısı süt karışımını sürüp, çörek otu ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişen pidemizi sofra bezimize saralım biraz dinlendiğinde hazır.
Afiyet olsun
Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı tuz
- Un
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
0 Yorumlar