Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

Öncelikle herkeze hayırlı ramazanlar.
  1. Hamuru yoğuracağımız kabımıza 5 su bardağı un, maya, tuz ve şekeri alıyoruz karıştırıyoruz.
  2. Ardından unun ortasını çukur yaparak ılık olan su, süt ve sıvı yağımızı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Ele yapışmayacak bir hamur elde edecek şekilde yoğurarak un ilavesi yapıyoruz.
  4. Hamurumuzu yarım saat üzerini temiz bezle örterek dinlendirelim.
  5. Yarım saatin sonunda hamurumuzu iki parçaya ayırıyoruz pide şekli verip üzerini streç filmle kapatıp 30-40 dakika daha dinlendiriyoruz.
  6. Dinlenme süresi bitince tekrar pide şeklimizin üzerinden geçiyoruz üstüne yumurta sarısı süt karışımını sürüp, çörek otu ve susam serpin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişen pidemizi sofra bezimize saralım biraz dinlendiğinde hazır.
Afiyet olsun

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • Un
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Yorum Gönder

0 Yorumlar