Evde etli ekmek nasıl yapılır?

 

Etli ekmek nasıl yapılır? Konya’nın nefis tatlarından biri olan etli ekmek, MasterChef Türkiye’de dokunulmazlık oyunu menüsünde yer aldı. Etiyle hamuruyla sulu harcı ile çok sevilen bu lezzeti evinizde yapabilmeniz için pratik etli ekmek tarifi haberimizde. İşte 12 Aralık MasterChef 2020 etli ekmek tarifi, gerekli malzemeler ve püf noktası…


Ekranların sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye’de   Konya’nın yöresel yemekleri yapılıyor. Dokunulmazlık oyununda Konya’nın en sevilen tatlarından biri olan etli ekmek, izleyiciler tarafından evde nasıl yapılır araştırılmaya başlandı. Lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan etli ekmeği yapmak için haberimizdeki pratik tarife bakabilirsiniz. Peki, etli ekmek nasıl yapılır? İşte etli ekmek yapılışı, püf noktası…

ETLİ EKMEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

4 su bardağı un

1 paket instant maya (11 gr.)

320 ml. ılık su (yaklaşık 1,5 su bardağı)

Üzeri için:

400 gram dana kuşbaşı (oldukça ince çekilmiş)

1 adet orta boy kuru soğan

2 adet orta boy domates

2 adet orta boy yeşil biber

1/4 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

ETLİ EKMEK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Oda ısısında dinlendirdiğiniz hamurları, olabildiğince ince ve uzun şekillerde açmaya özen gösterin. İnce bir hamur olduğu için etli ekmeklerin pişme süresi kullandığınız fırın tipine göre değişiklik gösterebilir.

ETLİ EKMEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Etli ekmeğin hamuru için; elenmiş unu derin bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını elinizle açın.

İnstant maya ve ılık suyu azar azar ilave ettikten sonra elinizle karıştırarak hamuru toparlanana kadar yoğurun.

8 eşit parçaya böldüğünüz hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerine alın. Kurumaması ve mayalanması için üzerlerini nemli bir bezle örttükten sonra oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin.

Etli ekmeklerin üzeri için; kuru soğanı oldukça küçük parçalar halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri ince ince kesin.

Kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğradığınız domateslerin suyunu süzdürün. Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Dana kuşbaşı etini, keskin bıçaklar ya da zırh yardımıyla oldukça küçük parçalar haline getirin.

Etle birlikte doğramış olduğunuz tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber kattığınız harcı elinizle karıştırın.

Dinlenen hamurları, hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla uzunlamasına açın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldığınız hamurların üzerlerini hazırladığınız harçla eşit bir şekilde kaplayın. Pişme esnasında yanıklar oluşmaması için kenar kısımlardan akmamasına dikkat edin.

Etli ekmekleri, önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Sıcağı sıcağına dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar