Şile Paprika (Peynirli Biber Isıtması)


 


Balkan ülkelerinin sevilen bir tarifi olan şile paprika, meze olarak sunulur. Rum, Arnavut, Boşnak ve Trakya mutfağında sık sık yer verilen şile paprika, peynirli biber ısıtması ismiyle de bilinir. Şile paprika yapımında köy biberi, yağlı peynir ve zeytinyağı kullanılır. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilir. Malzemeler hazırsa, şile paprika tarifi için detaylara geçebiliriz.

 




Şile Paprika (Peynirli Biber Isıtması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yarım yağlı peynir
  • 1 kg tatlı köy biberi veya çarliston biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Şile Paprika (Peynirli Biber Isıtması) Nasıl Yapılır?

  • Köy biberlerini ızgarada veya kor ateşinde közleyin.
  • Izgara yapamıyorsanız fırın veya ocakta da közleyebilirsiniz.
  • Közlenen biberleri oda sıcaklığında 2-3 dakika bekleyin ve ılınınca kabuklarını soyun.
  • Orta boyutlarda sahan tava içerisine biberleri uçları sahanın ortasına gelecek şekilde yan yana dizin.
  • Biberlerin üzerine kırıklı ve yağlı peynirleri ilave edin.
  • Ardından zeytinyağını biberlerin üzerinde gezdirin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  • Kısık ateşte peynirler erimeye başlayana kadar pişirin. Peynirler erimeye başladığında ocağın altını kapatın.
  • Kapağını açarak 2 dakika dinlendirin. Daha sonra ana yemeğin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar