Sosyete Köftesi Tarifi

Sosyetelerin Sofrasından Eşsiz Bir Yemek... Sosyete Köftesi Tarifi


Eğer canınız köfte çektiyse eşsiz bir tarifle karşınızdayız. Yediğinizde çok şaşıracağınız bir lezzet. Üstelik adının sosyete köftesi olmasına bakmayın çok ucuz malzemelerden hazırlanıyor.
Eğer sizde etsiz köfte arıyorsanız bu tarif tam size göre.. İşte enfes sosyete köftesi..

Eminim sizler de deneyince beğeneceksiniz. İşte sosyete mantısı tarifi..

SOSYETE KÖFTESİ TARİFİ

 Sosyete Köftesi Tarifinin Malzemeleri Neler?

1 su bardağı ile haşlanmış nohut
1 su bardağı ile haşlanmış yeşil mercimek
1 tane küçük boy kuru soğan
1 silme yemek kaşığı ile salça
1-2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı ile sıvı yağ
1 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı ile sıcak su
1 tane yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı ile un
1 silme yemek kaşığı ile domates salçası
Sosyete Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bulguru yıkayalım ve derince bir kabın içine alalım. Üzerine sıcak suyu dökelim, parmağımız ile hafif karıştıralım ve kabarması için yaklaşık olarak 10 dakika bekletelim. Bulgurumuz kabardıktan sonra üzerine yumurta, salça, un ve tuzu ilave edelim ve güzel bir şekilde yoğuralım. Ellerimize ıslatalım ve hazırladığımız harçtan misketten biraz daha büyük olacak yuvarlaklar yapalım. Hazırladığımız köfteleri kaynar tuzlu suda yaklaşık olarak 15 dakika haşlayalım.

Köftelerimiz haşlanırken kuru soğanımızı ince ince kıyalım ve bir tavaya koyduğumuz sıvı yağın üzerine doğradığımız soğanları ilave edelim. Pembeleşene dek bir güzel kavuralım. Daha sonra salçasını ekleyelim ve üstüne sarımsağı rendeleyelim. Biraz kavrulduktan sonra haşlanan nohudu ve mercimeği ekleyelim. Haşladığımız köfteleri süzelim ve alalım. Hazırladığımız mercimekli nohut karışımına ekleyelim. Güzelce karıştıralım. Yemeği servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. İnce ince kıydığımız maydanozla süsleyip servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar