Topçi Çorbası Tarifi

 


Topçi Çorbası

Bulgaristan mutfağının en sevilen çorba tariflerinden biri olan topçi çorbası tarifini sizler de çok seveceksiniz. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bir çorba tarifi olan topçi çorbası tarifi lezzeti kadar doyurucu bir tarif.

Misafirleriniz için farklı bir lezzet hazırlamak istiyorsanız topçi çorbası tarifini kesinlikle denemelisiniz. Bol soğan ve köfteli topçi çorbası tarifi ile artık doyurucu ve vitamin deposu bir çorba tarifi pişirebilirsiniz.

Evdeki malzemeleriniz ile hem sebzeli hem de köfteli bir çorba hazırlamak istiyorsanız sizleri de topçi çorbası tarifi için şöyle alalım.

Topçi çorbası tarifi evde nasıl hazırlanır?

300 gram kıyma

-1 adet orta boy soğan

-3 çorba kaşığı pirin.

-1 adet yumurtanın akı

-yeteri kadar tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-1 adet havuç

-1 adet orta boy patates

-1 adet soğan

-1,5 litre su

-3 çorba kaşığı pirinç

-1 adet yumurtanın sarısı

-3 yemek kaşığı yoğurt

Topçi çorbası tarifini hazırlamak için 

ilk olarak köftenin çorbası için bir kabın içerisine soğanı oldukça küçük doğrayarak kıyma ve baharatlar ile birlikte köfte malzemelerini de içerisine katarak köfteyi yoğurun. Daha sonra hazırlamış olduğunuz köfteleri fındık büyüklüğünde parçalar halinde alarak yuvarlayın. Dizdiğiniz tepsinin içerisine az miktarda un atarak köftelerin hepsini unlayın. Daha sonra derin bir tencerenin içerisine suyu koyarak kaynatmaya başlayın ve içerisine doğramış olduğunuz küçük soğanları ve pirinci ekleyin. Ardından patatesleri ve havucu da rendeledikten sonra kaynamakta olan suyun içerisine atın ve sebzeler yumuşama derecesine gelene kadar pişirin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz köfteleri kaynamakta olan suyun içerisine atın. Köfteler pişerken bir yandan da çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun için yumurta sarısı ve yoğurdu iyice çırpın ve kaynamakta olan çorba suyundan birkaç kaşık su alarak hazırladığınız terbiyenin içerisine koyarak karıştırın. Çorbanın kesilmemesi için hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş içerisine dökerek karıştırmaya devam edin ve 20 dakika kadar kaynadıktan sonra sıcak servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzeri için karabiber ve kekik de ilave edebilirsiniz. afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar