Cimcik Çorbası tarifi

 

Amasya Cimcik Çorbası Nasıl Yapılır?


Cimcik Çorbası, Amasya yöresine ait yoğurt ile yapılan çok lezzetli bir çorbadır. Hazır kesilmiş kesme hamur kullanırsanız yapımı kolay olacaktır. Cimcik Çorbası için, şimdi malzeme listesine geçelim ve nasıl hazırlandığını birlikte görelim.Bu güzel tarifi ve lezzetli çorbayı mutlaka denemek isteyeceğinizden eminiz.. hem pratik hem lezzetli olan cimcik çorbası tarifimizi sizlere malzemeleri ile beraber aşağıda veriyoruz.. Keyif alarak hazırlayacağınız bu lezzetli cimcik çorbası tarifini severek yiyeceksiniz. Afiyet olsun

Cimcik Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 Su bardağı Kesme Hamur
  • 2 Su bardağı Yeşil Mercimek
  • 1 Kase Yoğurt
  • Tereyağı
  • Kuru Nane
  • Tuz

Cimcik Çorbası Nasıl  Hazırlanır

  • Mercimeği yarım saat kadar sıcak suda bekletin. Siyah suyunu tamamen atması için bir kez suyunu değiştirin. Ardından suyunu süzüp yıkayın.
  • Tencereye 4-5 bardak su koyalım. Kesme hamuru ve mercimekleri suya dökün. Malzemeler yumuşayana kadar orta ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Suyu azalırsa ilave su ekleyin.
  • Bir kase yoğurda, çorbanın kaynayan suyundan bir miktar alın ve çırpın. Çorbayı sürekli karıştırarak yavaş yavaş yoğurdu dökün. Üstüne Tuzunu ilave edin.
  • Bir taşım kaynatın. Ocaktan alın.
  • Tavada dilediğiniz miktarda tereyağını eritin ve dilediğiniz miktarda naneyi tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar