Kutlama Pastası

 

Dünyaca ünlü şeflerden yemek tarifleri | Kutlama Pastası tarifi


evde rahatlıkla yapabileceğiniz kolay yemek tarifleri arasından Kutlama Pastası sizlerle.

Mutfakta vakit geçirmeyi seven ancak her gün farklı olarak ne pişirsem diye düşünen okurlarımız için ünlü şeflerden yemek tarifleri paylaşıyoruz. Çoğunlukla kolay diyebileceğimiz ancak şeflerin ufak dokunuşları ile lezzeti konusunda şüphe edilmemesi gereken bu tarifleri, evinizde rahatlıkla deneyebilirsiniz.



Herhangi bir kutlama için yahut sadece canınız çektiği için yapabileceğiniz harika bir pasta tarifi. Hem göze hitap edecek hem de lezzeti ile sizi büyüleyecek.

Malzemeler

  • Yağ spreyi (yapışmaması için)
  • 200 gr tereyağı, yumuşatılmış
  • 200 gr pudra şekeri
  • 4 yumurta
  • 140 gr un
  • 60 gr kakao
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 400 gr sade, sütlü veya beyaz çikolatalı rulo çikolatalar

Krema için

  • 250 gr tereyağı, yumuşatılmış
  • 500 gr pudra şekeri
  • 100 gr bitter çikolata (en az yüzde 70 kakaolu), eritilmiş ve hafifçe soğutulmuş

Dekorasyon için

  • Mevsim meyveleri ya da kuru meyveler

Yapılışı

  1. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın ve yuvarlak derin kek kalıbına pişirme kağıdı ve yağ spreyi ile yağlayın.
  2. Tereyağı ve şekeri geniş bir kapta rengi açılana kadar çırpın. Yumurtaların yarısını ve unun yarısını ekleyin ve iyice karıştırın. Kalan yumurtaları, unu, kakao tozu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin ve karışım homojen olana kadar bir veya iki dakika çırpın. Hazırladığınız kalıba dökün ve fırında yaklaşık 30-40 dakika veya ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Bu arada kremayı hazırlayın: Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye koyun ve karışım köpürene kadar çırpın. Soğutulmuş, eritilmiş çikolatayı ekleyin ve iki dakika daha çırpın.
  4. Kek tamamen soğuyunca kalıptan çıkarın. Büyük bir tırtıklı bıçakla üst düzlüğü dikkatlice kesin.
  5. Pastayı ters çevirin, böylece alt kısım düz bir üste çevrilir. Pastayı yatay olarak bölün ve üst ve alt tabakasının arasına krema sürün. Kalan kremanın yarısını pastanın üst ve yan taraflarına yayın, mümkün olduğunca pürüzsüz hale getirin. Süsleme yapmadan önce buzdolabına koyun – düzgün kenarlar elde etmenizi kolaylaştırır.
  6. Ruloları pastanın kenarlarına dikey olarak yavaşça itin, mümkün olduğu kadar düz bir şekilde konumlandırın ve tabana değdiklerinden emin olun.
  7. Bir sonraki adım size kalmış – mevsim meyveleri ya da kuru meyvelerle pastanızın üzerini süsleyin.
  8. AFİYET OLSUN

Yorum Gönder

0 Yorumlar