Zeytinyağlı pırasa sarması nasıl yapılır

 

Güçlü antioksidan kaynağı pırasaları kalem gibi incecik sarmalara dönüştürün!


Zeytinyağlı pırasa sarması nasıl yapılır diyorsanız, buyurun tarifimize!


Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Malzemeler

3-4 adet pırasa
Harcı için:

1 adet büyük kuru soğan

1,5 su bardağı pirinç

Yarımşar demet dereotu ve maydanoz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı nane

1-2 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

Tuz

Limon Dilimleri

Zeytinyağı

Salçalı su (İsteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

Pırasaları sarmalık kesin ve beyaz kısımlarını ortasından yarıya kadar kesin. Tencereye su koyun ve kaynatın. Pırasaları sarabilecek kadar haşlatın. Haşlanınca suyunu süzün ve bir kenara ayırın. İç harcı için; bir tencereye zeytinyağını alın. Soğanı yemeklik doğrayın ve içerisine aktarın. Biraz soteledikten sonra salçayı ekleyin. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci içerisine ilave edin. Baharat ve tuz ile tatlandırın. Son olarak suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Piştikten sonra harcın ılınmasını bekleyin. Ilınınca harçtan pırasalara pay edin ve sarın. Üzerlerini pirincin pişerken dışarı çıkmaması için unlayın. Tencerenin tabanına pırasa kısımları koyun. Sarmaları üzerine boşluk kalmadan dizin. Dilerseniz üstlerine limon dilimleri koyabilirsiniz. Üzerine zeytinyağı ve salçalı su gezdirin. Tuz ekleyin ve en üstüne pırasa yaprakları serin. Kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Servis tabağına alın ve dilediğiniz yeşillik ile süsleyin. Hemen servis edin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

1 Yorumlar