Güçlü antioksidan kaynağı pırasaları kalem gibi incecik sarmalara dönüştürün!
Zeytinyağlı pırasa sarması nasıl yapılır diyorsanız, buyurun tarifimize!
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Malzemeler
3-4 adet pırasa
Harcı için:
1 adet büyük kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
Yarımşar demet dereotu ve maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1-2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
Tuz
Limon Dilimleri
Zeytinyağı
Salçalı su (İsteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
Pırasaları sarmalık kesin ve beyaz kısımlarını ortasından yarıya kadar kesin. Tencereye su koyun ve kaynatın. Pırasaları sarabilecek kadar haşlatın. Haşlanınca suyunu süzün ve bir kenara ayırın. İç harcı için; bir tencereye zeytinyağını alın. Soğanı yemeklik doğrayın ve içerisine aktarın. Biraz soteledikten sonra salçayı ekleyin. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci içerisine ilave edin. Baharat ve tuz ile tatlandırın. Son olarak suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Piştikten sonra harcın ılınmasını bekleyin. Ilınınca harçtan pırasalara pay edin ve sarın. Üzerlerini pirincin pişerken dışarı çıkmaması için unlayın. Tencerenin tabanına pırasa kısımları koyun. Sarmaları üzerine boşluk kalmadan dizin. Dilerseniz üstlerine limon dilimleri koyabilirsiniz. Üzerine zeytinyağı ve salçalı su gezdirin. Tuz ekleyin ve en üstüne pırasa yaprakları serin. Kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Servis tabağına alın ve dilediğiniz yeşillik ile süsleyin. Hemen servis edin. Afiyet olsun.
1 Yorumlar
Çok severim pırasayı harika bir yemektir
YanıtlaSil