Etli Elma Tarifi

 

bu muazzam lezzet son zamanların en çok sevilen yemek türleri arasında bulunan etli elma dolması son zamanlar da ki popülerliğini arttırdı. Hem lezzeti hem de görünüşüyle farklı bir lezzet isteyenler hemen bu tarifi yapsın.



Türk Mutfağının vazgeçilmez yemek çeşitleri arasında yerini almasıyla dikkatleri üzerine çeken Etli elma dolması her geçen gün tanınabilirliğini arttırmaya başladı. Osmanlı Saray Mutfağından günümüze gelen bu muazzam lezzet adeta sizleri etkisi altında bırakacak. Geçtiğimiz günlerde Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılması ile popülerliğini arttıran Etli Elma Dolması Masterchef ustalarını dahi kıskançlıktan çatlattı. Üzüm suyu, badem ve elma ile yapacağınız bu lezzet farklı lezzetlere açık olan kişilerin vazgeçilmezi olacak. Hemen bu tarifi yaparak bu farklı lezzete şahit olmalısınız. Bu tariften vazgeçemeyeceksiniz.


Etli Elma Dolması Tarifi

Etli Elma Dolması tarifi son zamanlarda ki popülerliğini arttırırken Osmanlı Mutfağının vazgeçilmez lezzeti olduğu ortaya çıktı. Elma ağırlıklı olan bu tarif et ya da kıyma ile yapılarak muazzam bir lezzetin ortaya çıkmasını sağlıyor. Sumak, kuru kayısı ve ceviz kullanarak tam bir lezzet bombasına şahit olacaksınız. Her gün aynı yemekleri yemekten sıkılanların muhakkak denemesi gereken bu tarif için gerekli olan malzemeler şu şekildedir;

  • 6 adet kırmızı ya da yeşil elma
  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 3 çorba kaşığı tereyağı ya da sıvı yağı
  • Yarım çay bardağı Üzüm suyu
  • 5 adet kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı ezilmiş badem
  • 2 çorba kaşığı ezilmiş ceviz
  • 1,5 tatlı kaşığı sumak
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber

Enfes Etli Elma Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru meyveleri sıcak suyun içerisinde bekleterek yumuşamasını sağlayın. Bademlerin de yumuşaması için dilerseniz haşlayabilirsiniz. Badem ve kayısıları karıştırarak bir kabın içerisine alın. Karışımın içerisine pirinç, kıyma ve baharatları da ekleyerek iç harcınızı hazırlayın. Elmaların içini oyduktan sonra hazırladığınız iç harcı içerisine doldurun. Elmaları tencerenin içerisine dizdikten sonra üzüm suyunu su ile karıştırın ve tencerenin içerisine ilave edin. Su kaynadıktan sonra altını kısarak elmalar yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet Olsun….


Yorum Gönder

0 Yorumlar