Donut Nasıl Yapılır

Bazı tatlılar görünümleri itibariyle kişileri kendine hayran bırakacak kadar iyi olmaktadır. Bu tatlardan biri de donut olarak ifade edilmektedir. Çikolata kaplaması ve çeşitli şekerlemelerle süslü olan bu tatlı özellikle çocuklar tarafından çok sevilmektedir. Herkesin severek yediği bu lezzeti evde de yapmak mümkün


Donut Nasıl Yapılır?

Göze ve damağa hitap eden bir tat olan donut genellikle kızartılarak hazırlanan bir tatlı olarak belirtilmektedir. Donut yapmanın en önemli hususu hamurunun yağ çekmemesine dikkat etmek gerektiğidir. Donut için gerekli olan malzeme listesi şu şekilde olmaktadır:

 - 1 çay bardağı ılık süt

 - Yarım çay bardağı ılık su 

 - 1 paket kuru maya

 - 1 yumurta

 - 2 dolu yemek kaşığı toz şeker

 - 2 yemek kaşığı sıvıyağ

 - Bir fiske tuz

 - Aldığı kadar un

Donutları kaplamak için:

 - 1 paket eritilmiş sütlü yada bitter çikolata ve pasta süsleri, fındık, badem, Hindistan cevizi Un hariç bütün malzemeleri sırasıyla yoğurma kabına alıp karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurmak gerekmektedir. hamur yoğrulduktan sonra ceviz kadar parçalar koparıp bir miktar açarak yağlı kağıt olan bir tepsiye koymak gerekmektedir. Açılan hamur parçaları temiz bir bez ile örtülerek mayalanmaya bırakılmalıdır. Mayalandıktan sonra hamur parçalarının ortasını yuvarlak bir aparatla keserek kızgın yağda kızartılmaları gerekmektedir. Bütün hamur parçaları kızartıldıktan sonra önce eritilmiş çikolataya sonra da süslere batırılarak donutlar hazır hale getirilir.

Evde Orijinal Donut Tarifi

Şekerli bir tatlı olan donutun çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Evde donut yapmak sanıldığı kadar zor olmamaktadır. Evde donut yapmak için gerekli olan malzemeler şunlar olmaktadır:

- 1 yumurta

 - 75 gr oda sıcaklığında erimiş tereyağı

 - 3 yemek kaşığı şeker

 - 1 yemek kaşığı kuru maya

 - Yarım su bardağı ılık süt

 - Aldığı kadar un

 - 1 çay kaşığı tuz

Üzerini süslemek için eritilmiş çikolata ve renkli şekerlemeler

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan eşit büyüklükte parçalar kopartarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olacak şekilde dizilir. Üzeri örtülen hamur parçaları sıcak bir yerde mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamurların ortaları çıkartılarak kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra ılık olan donutları eritilmiş çikolataya batırmak gerekmektedir. Çikolata ile kaplanan donutlar istenilen malzemeler ile süslenebilmektedir. Özellikle çocuklar tarafından sevilen donutlar renkli şekerlemelerle süslendiğinde daha lezzetli görünmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar