Adım Adım Fırınlanmış Kıtır Mozzarella Yapımı:
Dünya’nın en popüler peynirlerinden biri olan mozzarella, İtalya’nın özgün lezzeti olarak bilinir. Genellikle pizza, makarna ve sos yapımında kullanılır. Yemeklerin yanında dilimlenerek servis edilir. Manda ve inek sütüyle hazırlanan çeşitleri mevcuttur. Kalsiyum değeri yüksek olduğu için, kemik gelişimini destekler. Malzemeleriniz hazırsa, atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz az yağlı fırınlanmış kıtır mozzarella tarifine başlayabiliriz.
- 1 kutu mozzarella peyniri
- 2-3 adet yumurta sarısı
- Galeta unu
- Fırınlanmış kıtır mozzarella Nasıl Yapılır
- İlk olarak mozzerella toplarını sudan çıkarıp süzün. Yumurta sarılarını bir fiske tuzla çırpın.
- Peyniri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp fırın tepsisine dizin.
- 180 derecede pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Fırınlanmış Kıtır Mozzarellanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlarken fırının ısısını ayarlayın. Böylece her tarafın eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Yumurtanın beyazını farklı bir kapta muhafaza edin. Tatlı yapımında kullanabilirsiniz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pişirme işleminin ardından mozarellaları farklı bir kabın içine alın. Aksi takdirde çıkartmanız zor olacaktır.
1 Porsiyon Fırınlanmış Kıtır Mozzarella Kaç Kaloridir?
Fırınlanmış kıtır mozzarellanın bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. Protein değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
0 Yorumlar