Ağızda dağılan nefis elmalı turta tarifi ve yapılışı: En pratik şekilde elmalı turta nasıl yapılır?
Genellikle altın günleri olmak üzere, düğünlerde davetlerde sofralarımıza görsel şölen sunan yemekler yapılıp servis edilmektedir. Elmalı turta yemek sofralarının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Vazgeçemediğimiz lezzetlerden elmalı turta, günün her öğününde atıştırmalık olarak tüketilmektedir. Elmalı turta tarifi ağızda dağılan hamuru, tarçınlı elma aroması ile size lezzet şöleni yaşatacak. Tarifi çok istenecek elmalı turta nasıl yapılır? Ağızda dağılan elmalı turta tarifi…
ELMALI TURTA TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 adet yumurta
- 250 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
ELMALI TURTA TARİFİ İÇ HARÇ MALZEMELERİ
- 3 orta boy kırmızı elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı kırılmış ceviz
ELMALI TURTA TARİFİ ÜZERİ İÇİN
- Pudra şekeri
ELMALI TURTA TARİFİ HAZIRLANIŞI
Öncelikle elmalı turtanın iç harcını hazırlayın, rendelenmiş elmaları geniş bir tavaya alın. Kısık ateşte elmaların suyunu çekmesini bekleyin, ardından tarçını, ceviz parçalarını karışıma ekleyin ve özdeşleştirin.Geniş bir kaba yumurta, süt ve yoğurdu alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ekleyip parmak uçlarınızla tereyağları ezin.
Karışıma pudra şekeri ve nişastayı ekleyin ardından elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğurun.
Turtanın üzerini süslemek için hamurdan bir parça ayırın. Kalan hamuru oklava veya merdane yardımıyla unladığınız tezgahta yuvarlak şekilde açın.
Turta kabının tabanına hamuru yayın. İçerisine elmalı harcı ekleyin.
Elmalı turtanın üzerini süslemek için ayırdığınız hamuru açın ve eşit şeritler kesin.
Turtanın üzerine şeritleri sağlı sollu dizin
Elmalı turtanızı önceden ısıttığınız 180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız elmalı turta hamurunu soğumaya bırakın.
Soğuyan elmalı turtanızın üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
0 Yorumlar