kakaolu kek tarifi

Kakaolu kek nasıl yapılır? Eşsiz lezzetiyle kakaolu kek tarifi


Evinize mis gibi kokular yayan kakaolu kekin yapımı sadece 10 dakikanızı alacak. Fırına atıldığı ilk andan itibaren evinize buram buram kokular yayacak kek iştahınızı kabartacak. Hiçbir tatlıya değişilmeyecek kadar lezzetli olan kakaolu kek tarifi dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz kadar pratik. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz kakaolu kek tarifini mutlaka denemelisiniz. Sofraların vazgeçilmezi, iştahları açan kakaolu kek nasıl yapılır? Yumuşacık kakaolu kek tarifi


KAKAOLU KEK TARİFİ MALZEMELERİ
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

  • KAKAOLU KEK HAZIRLANIŞI
  • İlk olarak yumurta ve şekeri köprüne kadar çırpıyoruz. Ardından sıvıyağı, süt ve sıcak suyu karışıma ekleyip güzelce çırpıyoruz.
  • Daha sonra toz şeker ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek yavaşça karışıma ekliyoruz.
  • Kakaouyu da ekledikten sonra karışımımızı bir silikon spatula veya tahta kaşık yardımıyla aşağıdan yukarıya olacak şekilde yavaşça karıştırıyoruz. Keki bu kısımda çok fazla karıştırmamaya dikkat ediyoruz.
  • Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküyoruz, karışımın içindeki hava boşluklarını yok etmek amacıyla tepsiyi düz bir zemine birkaç kez vuruyoruz.
  • Kakaolu kek karışımını önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atıp 35-40 dakika pişiriyoruz. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

  • KAKAOLU KEK TARİFİ PÜF NOKTALARI
    • Kekin daha iyi kabarması için katı malzemeleri aşağıdan yukarı olacak şekilde yavaşça karıştırıyoruz.
    • Kekin kabarıklığını kaybetmemesi için, karışım fırına girdikten sonra 20-25 dakika fırının kapağını açmamaya dikkat ediyoruz.
    • Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdanı keke batırıyoruz, kürdan temiz çıkana kadar keki pişiriyoruz.
    • Pişme süresi kek kalıbının şekline (derin-yayvan) göre farklılık gösterebilir, derinliği az olan yayvan bir kek kalıbını kullanmanız daha iyi sonuçlar almanıza sağlayacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar