Çikolatalı Kahveli Krema tarifi
Yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte kar haline gelinceye kadar çırpın. Şeker katın. Tam bir karışım oluşuncaya kadar çırpmayı sürdürün. Sonra kıyılmış hindistan cevizini ekleyin ve vanilyayı karışıma katın.
Bir tabaka alümmpım kâğıtla örtülmüş fırın tepsisi üzerinde kurabiye hamurlarını, birbirlerinden aralıklı durmalarını sağlayacak biçimde dizin. Daha önceden 200° C’de ısıtılmış fırına sürün. Yirmi dakika kadar kurabiyeleri fırında tutun. Nar gibi kızarınca fırından çıkartın. Bir spatulanın yardımıyla tepsiden alarak bir tabağa aktarın. Bundan sonra çikolatalı kahveli kremayı hazırlamaya başlayın.
Kakaoyu sütle karıştırarak benmari usulüyle ısıtılmış bir tencerede eritin. Krema koyulaşmaya başlayınca azar azar tarçın, şeker ve kahve katın. Karıştırmayı sürdürün.Sekiz adet cam kupanın diplerine biraz kırılmış buz afin. Çikolatalı kremayı kupalara doldurun. Üzerlerini birer tatlı kaşığı dövülmüş kaymakla süsleyin. Hindistan cevizli kurabiyelerle birlikte servis yapın.Böyle bir tatlının yanında şarap önerilmez. Kahve likörü, çikolatalı ve kahveli bir tatlıya eşlik edecek en uygun içkidir. Bununla birlikte bir tatlıda çikolata az miktarda yer alıyorsa şarabın eşlik etmesi uygun düşebilir
Malzemeler:
3 yumurtanın akı,
400 gr hindistan cevizi,
250 gr. toz şeker,
1 küçük paket vanilya,
bir tutam tuz.
3 yumurtanın akı,
400 gr hindistan cevizi,
250 gr. toz şeker,
1 küçük paket vanilya,
bir tutam tuz.
Krema için:
300 gr. kakao,
bir tutam tarçın,
6 fincan çok koyu sıcak kahve,
yeteri kadar dövülmüş buz,
4 çorba kaşığı şeker,
7 bardak krema,
0 Yorumlar