İstiridye Mantar Sote Tarifi

Ülkemizde  Özel olarak yetiştirilen istiridye mantarı, çarşıda pazarda görüp, nasıl pişirildiğini bilmeyenler için İstiridye Mantar Sote Tarifi geliyor. Sadece tereyağı veya zeytinyağıyla pişirenler var, fakat iki türlüde çok ağır olabilir. Bizim vereceğimiz İstiridye Mantar Sote Tarifi ile enfes bir mantar sote tarifi hazırlayacaksınız.Afiyet olsun




        İstiridye Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?




İstiridye mantarları güzelce yıkanıp, süzgeç ile fazla suyu süzülür. Yüksek ateşte kontrollü şekilde pişiriyoruz. Baharatları arzunuz göre eksiltip arttırabilirsiniz.

Mantarlar uzunlamasına sap kısımlarından yan tarafa doğru çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
Tavaya ayçiçekyağı ve zeytinyağımızı koyup ısındığı zaman, yüksek ateşte tüm mantarlarımızı ilave ediyoruz. (ocağın orta kısmı yeterli bunun için.)
Önce sirkemizi ve limon suyumuzu ilave edip, tekrar bir karıştırıp ocağın altını kısıp baharatlarımızı ilave ediyoruz.
Sarımsaklarımızın her birini börde bölüp kızaran mantarlara ilave ediyoruz ve 2-3 dakika daha ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
Rengi değişen mantarlarımıza önce sirke sonra limon suyunu ilave ediyoruz. 1-2 kez karıştırıp ocağımızın altını kısıyoruz.
Tüm baharatları da ilave ediyoruz ve bir kez daha karıştırıyoruz. Piştiğinden emin olduktan sonra ocağımızın altını kapatıp, 5 dakika kadar piştiği tencerede dinlendirdikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun

İstiridye Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler


500 gram
istiridye mantarı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı (silme) kekik
1 çay kaşığı (silme) pul biber
1 çay kaşığı (silme) karabiber
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Yorum Gönder

0 Yorumlar