Etli Nohut Tarifi Malzemeleri
6 Kişilik
2 su bardağı nohut
300 gram kuşbaşı dana eti
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates
salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yeteri kadar su
Tuz
300 gram kuşbaşı dana eti
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates
salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yeteri kadar su
Tuz
Etli Nohut Tarifi Yapılışı
Nohudu akşamdan ıslatalım. Ertesi gün yarı yarıya haşlayalım. Diğer taraftan eti yıkayıp süzelim. Bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirelim. Üzerine tereyağını ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Soğanın rengi dönünce salçaları ekleyelim. Bir-iki dakika daha kavurup ocaktan alalım. Etli harcı nohudun üzerine ilave edelim. Tuz ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edelim. Nohut iyice yumuşayana kadar (suyu azalırsa ekleyerek) pişirelim.
0 Yorumlar