Yapılışı;
Bir kuru soğanı rendeleyin. Peşinden 2 tane sarımsak rendeleyin. Biberiye, karabiber, kekik, pul biber ve tuzu ilave edin. Kuşbaşı doğranmış olan dana etini ekleyin. Kapaklı bir kap içerisine alın ve buzdolabında 2 saat dinlendirerek lezzetlenmesini sağlayın.
Patatesleri soyun. Küp şeklinde doğrayın. Havuçları traşlayın ufak ufak doğrayın. Bezelyeleri de ilave edin. İyice harmanlayın. Tuz ile tatlandırın. Etin içerisine sebzeleri koyun iyice karıştırın. Fırın poşetine bütün malzemeleri koyun. Poşeti bağlayın. Üzerine birkaç delik açın.
Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Kontrol ederek pişirmeyi unutmayın. Çünkü fırından fırına süre farklılık göstermektedir.
Afiyet olsun.
Malzemeleri;
- 500 gram dana kuşbaşı et,
- Yarım çay bardağı sıvıyağ,
- 1 adet küçük kuru soğan,
- 2 diş sarımsak,
- Bir tutam biberiye otu,
- Yarım çay kaşığı karabiber,
- Yarım çay kaşığı kekik,
- Kırmızı pul biber,
- 1 adet iri patates,
- 1 adet büyük havuç,
- 2 su bardağı bezelye,
- Tuz.
- Fırın Poşetinde Sebzeli Et Tarifi, sebzeli et tarifi, türk yemekler tarifleri, türk yemekleri, kebab tarifleri, kebab çeşitleri, yemek çeşitleri,
0 Yorumlar