Yapılışı
Dana etlerini yıkayın ve havlu kağıt ile kurutun. Bir tencereye tereyağını alın. Yüksek ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek etleri pişirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu tıraşlayın ve halka halka kesin.
Patateslerin kabuklarını soyun ve kabaca doğrayın. Doğradığınız soğan ve bütün olarak sarımsakları kavrulmakta olan etlerin içerisine ilave edin. Renk değiştirene kadar kavurun.
Unu ilave edin. Kokusu çıkana kadar 3 dakika kavurun. Salçayı ekleyin ve tenceredekileri karıştırın. Ardından sıcak su ilavesi yapın. Havuç ve patatesleri ekleyin. Tuzla, karabiber ile tatlandırın.
Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişmesini sağlayın. Kıvamlı bir sos halini alıca bekletmeden sıcakken servis edin.
Afiyet olsun.
Malzemeleri;
1 kilo kuşbaşı dana eti,
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet orta boy kuru soğan,
3 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı un,
1 adet orta boy havuç,
2 adet orta boy patates,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
3 su bardağı sıcak su,
1 çay kaşığı tuz,
4 adet tane karabiber,
Patatesli Tas Kebabı, yemek çeşitleri, yemek tarifi, türk yemekleri, kebab tarifleri, kebab çeşitleri,
0 Yorumlar