Ev yapımı Cevizli Baklava


ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
  • 1 Соединить муку, разрыхлитель и ванильный сахар, положить подтаявшее масло, смешать все в крошку. Сформировать ямку в смеси, вбить яйца и положить сметанку. Замесить эластичное тесто. Завернуть в полиэтилен, отправить на тридцать минут в холод.
  • 2 Разогреть духовку. Соединить орехи, корицу и сахар. Положить восемь пластов теста на сковороду, каждый смазав сливочным маслом. Все пласты посыпать обильно ореховой смесью, накрыть следующим пластом вверх маслом. Использовать всю смесь, оставив совсем немного. Остальное тесто положить сверху, намазать сливочным маслом.
  • 3 Разрезать пахлаву с помощью острого ножа на маленькие кусочки в форме ромба. Поставить кастрюльку с водой в духовку на самую нижнюю полку. Пахлаву поставить над водой, выпекать 120 минут. Важно, чтобы в кастрюльке всегда была вода.
  • 4 По желанию можно приготовить сироп: в кастрюльку с водой насыпать сахар, положить лимонную цедру и сок. Кипятить минут пятнадцать, на маленьком огне. Положить мед, варить еще минут пять. Снять лимонную цедру, остудить. Готовую пахлаву с грецким орехом остудить, залить сиропом.
ИНГРЕДИЕНТЫ:

для теста:

  • масло сливочное
    300 г
  • сметана
    300 г
  • яйца
    3 шт.
  • мука
    4 стакана
  • сахар ванильный
    1 пакетик
  • разрыхлитель
    1 пакетик
  • соль
    1 щепотка

для начинки:

  • грецкие орехи
    454 г
  • сахар
    2,5 стакана
  • корица молотая
    1 ст.л.

дополнительно:

  • мед
    75 г
  • яйца
    4 шт.
  • лимонный сок
    1 ст.л.

  • приятного аппетита

    YAPILIŞI:

    1. Un, kabartma tozu ve vanilya şekerini birleştirin, eritilmiş tereyağını koyun, her şeyi kırıntılara karıştırın. Karışımda bir delik açın, yumurtaları sürün ve ekşi krema koyun.  hamur yoğurun. Otuz dakika buzdolabında kalsın.

    2. Fırını önceden ısıtın. Fındık, tarçın ve şekeri karıştırın. Her biri tereyağı ile yağlanmış tavaya sekiz kat hamur koyun. bir sonraki yağda yukarı doğru kaplayın. Tüm karışımı kullanın, çok az bırakın. Hamurun geri kalanını üstüne koyun, tereyağı ile yayın.

    3. Baklavayı keskin bir bıçakla  küçük parçalara kesin. En alt raftaki fırına bir tencereye su koyun. Baklavayı suyun üzerine koyun, 120 dakika pişirin. Tencerede daima su olması önemlidir.

    4. İsterseniz, şurup hazırlayabilirsiniz: şekeri suyla bir tencereye dökün, limon kabuğu rendesi ve meyve suyu koyun. Düşük ateşte yaklaşık on beş dakika kaynatın. Bal koyun, beş dakika daha pişirin. Limon kabuğunu çıkarın ve soğutun. Ceviz ile hazır baklavaya , şurubu dökün.

    Afiyet olsun

    MALZEMELER: 

    tereyağı 300 gekşi krema 300 gyumurta 3 adet.un 4 su bardağıvanilya şekeri 1 poşetikabartma tozu 1 poşettuz 1 tutamdoldurma için:ceviz 454 gşeker 2.5 su bardağıöğütülmüş tarçın 1 yemek kaşığıek olarak:bal 75 gyumurta 4 adet.limon suyu 1 yemek kaşığı

    Ev yapımı Cevizli Baklava, rus hamur işleri, tatlı çeşitleri, tatlı tarifleri, tatlılar, baklava çeşitleri

Yorum Gönder

0 Yorumlar