Baklava, dediğimiz zaman pek çok kişinin en sevdiği tatlıların başında gelir. Peki sevdiklerinizi kendi ellerinizle hazırladığınız nefis bir Gazete baklavası tarifi ile mutlu etmek ister misiniz? Eğer denemek isterseniz, gazete baklavası tarifi en güzel tercihlerden biri olabilir. Dilerseniz ceviz yerine fındık veya fıstıkla da çeşitlendirebileceğiniz gazete baklavanın tarifi, hemen aşağıda... Şimdiden afiyet olsun
Gazete baklavası tarifi ve Hazırlanışı
Şerbetini hazırlamakla başlayın. Şeker ve suyu tencerede 30 dakika kadar pişirin.
Karışım kaynadıktan sonra limonun suyunu ilave edip güzelce karıştırın.
Hazır olan şerbetinizi soğumaya bırakın.
Karışım kaynadıktan sonra limonun suyunu ilave edip güzelce karıştırın.
Hazır olan şerbetinizi soğumaya bırakın.
Baklava hamurunu yapmaya başlayın.
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, tereyağı, sirke, kabartma tozu, limon suyu ve tuzu derin bir kapta güzelce çırpın.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin.
Oldukça yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamurunuzu bir süre dinlendirin.
Ardından hamurunuzdan bezeler alın.
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, tereyağı, sirke, kabartma tozu, limon suyu ve tuzu derin bir kapta güzelce çırpın.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin.
Oldukça yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamurunuzu bir süre dinlendirin.
Ardından hamurunuzdan bezeler alın.
Aralarına nişasta serperecek ince bir şekilde açın.
Açılan yufkaları oklavaya sarın ve büzün. Oklavadan ayırıp bir kağıdın üzerine serin.
Daha sonra üzerine de ceviz serpip kağıdın iki ucundan da tutarak kaldırın ve yufkayı sarın.
Sardığınız yufkayı dilimleyip fırın tepsinize yerleştirin. Diğer yufkaları da yerleştirirken tepside boşluk kalmamasına dikkat edin.
Açılan yufkaları oklavaya sarın ve büzün. Oklavadan ayırıp bir kağıdın üzerine serin.
Daha sonra üzerine de ceviz serpip kağıdın iki ucundan da tutarak kaldırın ve yufkayı sarın.
Sardığınız yufkayı dilimleyip fırın tepsinize yerleştirin. Diğer yufkaları da yerleştirirken tepside boşluk kalmamasına dikkat edin.
Tereyağını da eritip üzerine gezdirin. Daha sonra sıvı yağını tatlının üzerine gezdirin.
Fırına verip üzeri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkınca soğuyan şerbetinizi de üzerine dökün.
Dilerseniz Antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz.
Gazete baklavası tarifi ve Malzemeleri
- 5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 75 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 adet limon
- Tuz
İç harcı için:
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram tereyağı
0 Yorumlar