Keşkek Anadolu’nun farklı yörelerinde, özel günlerde yapılan etli ve buğdaylı bir yemek. Keşkek Kahramanmaraş mutfağında da helise olarak biliniyor. Düdüklü tencerede daha kısa sürede ve daha kolay pişen helisenin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık deyip tarifimize geçiyoruz.
Afiyet olsun
Hazırlanışı
Dövmeyi bir akşam önceden ıslatın.
Ertesi gün eti ve buğdayı ayrı ayrı tencerelerde kaynatın.
Ardından tek bir tencerede pişirip buğdayları iyice pişene kadar et suyunda haşlayın.
Büyük bir tahta kaşıkla eti buğdayın içinde iyice dağılana kadar karıştırıp ezin.
Tabaklara bölüştürüp üzerine kızgın sadeyağ gezdirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun…
Malzemeler
- 500 gram yağsız oğlak ya da kuzu eti
- 2-3 su bardağı dövme
- Karabiber
- 2 su bardağı sadeyağ
0 Yorumlar