Keme tarifi

Bu tarifimiz Keme nedir? keme nasıl yapılır? Keme yemeğinin tarifini vereceğiz. Keme  diğer adıyla mantar, Ankara mutfağına özgü olan bir yemektir. Malzemelerini evde kolayca bulabileceğiniz kemenin hazırlanışı da oldukça pratik. Siz de "akşama ne yemek yapsam?" diye düşünüyorsanız bu tarifimize bir değendirebilirsiniz. Denemek isteyenler için işte tarifimiz. Şimdiden afiyet olsun.



Keme tarifi ve Hazırlanışı

Kemeleri bol su ile yıkayıp ince bir şekilde soyun.
Soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Tavaya yağ koyun, ısındıktan sonra kemeleri tavaya atın.
Bir çay kaşığı tuz ilave ederek, ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
Üzerine ince doğranmış sivri biberleri ekleyip 10 dakika kemeyle birlikte kavurun.
Sonra küp küp doğranmış domatesi ilave edip 1 çay kaşığı pul biber atın.
Kısık ateşte pişirin.

Keme tarifi ve Malzemeleri

  • 1 kilogram keme
  • 100 gram sivri biber
  • 250 gram domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 250 gram tereyağı
  • Maydanoz
  • Tuz

Yorum Gönder

0 Yorumlar