Türk Çorbalardan biri olan Toğga çorbası tarifi, Anadolu’nun birçok yerinde karşımıza çıkan nohutlu ve buğdaylı çorbaların Osmaniye mutfağındaki versiyonudur. Osmaniye’de toğga çorbasına yoğurt ve ıspanak da konuyor ve ortaya özellikle kış ayları için çok doyurucu ve besleyici bir çorba çıkıyor. Siz de bu lezzeti sofranızda misafir etmek isterseniz, toğga çorbasının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun
Toğga çorbası tarifi ve Hazırlanışı
Nohudu 8-10 saat önceden ılık suya koyup bekletin.Dövme ve nohudu güzelce haşlayın.
Bu esnada nane ve ıspanakları doğrayıp kenara alın.Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın.Bir başka tencereye aktarıp kesilmemesi için hızla karıştırarak kaynatın.Kaynayan yoğurda nohut ve dövmeyi de ekleyip 10 dakika daha pişirin.Çorbaya önce nane yapraklarını, naneler hafif sarardıktan sonra da ıspanakları ilave edin.Son olarak çorbayı ateşten almadan önce 2 su bardağı kaynamış suyu ve tuzu da ekleyin.Bir taşım daha kaynattığınız çorbayı sıcak servis edin
Toğga çorbası tarifi ve Malzemeleri
Toğga çorbası tarifi ve Malzemeleri
- 1 kilogram yoğurt
- 1 su bardağı dövme
- 1 çay bardağı nohut
- 500 gram ıspanak
- 1 demet nane
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı kaynamış su
0 Yorumlar