Tavuk Kebap Tarifi

Pratik ve lezzetli tarifimizle Evde Tavuk  kebap tarifi nasıl yapılır ve nasıl hazırlanır evde yemek ve kebab yapmayı sevenler ve aynı zamanda ekonomik olsun diyenlere de kulak verdik. Hem bol porsiyonlu hem de pratik bir tarif oldu sizler için. Tabii ki mangalda yapmak mümkünse mangalda da denemenizi öneriyoruz. O şekilde de nefis bir lezzeti oluyor. Fakat soğuk havalarda mangal yapamayanlar veya bu fırsatı olmayanlar için tavuk kebap tarifini evde fırında hazırlamak da mümkün.
Kalabalık akşam yemekleri için sabahtan hazırlayıp, akşam servis saatinde pişirebilirsiniz. Diğer kebap çeşitlerine göre daha kısa sürede pişmesi ayrıca bir avantaj. Yapımı oldukça pratik olan nefis tavuk kebap tarifini seveceğinizi umuyoruz


  • 1 kg.tavuk kıyması(yağ ile çekilmiş, tercihen but ve kalçadan)
  • 2 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 kaseince kıyılmış maydanoz

Tavuk Kebap Tarifinin Püf Noktası

Eğer yağsız tavuk kıyması kullanıyorsanız, kıymanın içine muhakkak kuyruk yağı veya katı/sıvı yağ eklemesi yapmalısınız. Aksi takdirde kebabınız piştikten sonra kuru kalabilir.

Tavuk Kebap Tarifinin Pişirme Önerisi

Tavuk kıyma yerine dilerseniz kemiksiz tavuk etini yağ ekleyerek rondoda çekip kıyma haline getirebilirsiniz. Makinada çekilmiş tavuk kıymasına göre daha püremsi bir yapıda olacaktır. Dilerseniz içine galeta unu ekleyerek bütünleştirebilirsiniz. Eğer kıyma kullanmak istemiyorsanız, kuşbaşı kesilmiş tavuk parçalarını şişe dizmeden önce tarifteki baharatlara 2-3 kaşık yoğurt ekleyerek marine edin ve ardından şişe dizerek ister tavada ister fırında pişirin.

Tavuk Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırıp yaklaşık 4-5 dakika kadar yoğurun. Ardından 20-30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  2. Yaklaşık 20-25 cm uzunluğundaki tahta kebap şişleri için hazırladığınız harcı eşit bir şekilde ayırın. Tarifteki kıyma ile takriben 6-8 adet şiş hazırlayabilirsiniz.
  3. Önce elinizi ıslatın veya sıvı yağ ile yağlayın. Ardından harçtan alarak şişlere dizmeye başlayın. Çok sıkmadan fakat şişlere sabitleyerek yapışmasını sağlayın. Önce şişin üst kısmından başlayın ve elinizle yavaşça aşağıya doğru harcı hareket ettirerek kebap görümünü verin.
  4. Fırında pişirecekseniz önceden ısıtılmış 180 derece fırında yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Yağı akmaya başlayınca alt-üst ederek iki tarafının da güzelce pişmesini sağlayın.
  5. Tavada pişirecekseniz çok az yağ ilavesi yaparak tavayı güzelce ısıtın. Her iki tarafı da iyice mühürlenene dek yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Tavuk Kebap Tarifinin Servis Önerisi

Sumaklı soğan, lavaş veya bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar