Ekmek tarifleri listemizin en klasiği: Somun ekmek! Derin bir kabın içerisine 1/2 su bardağı ılık süt, 2.5 su bardağı ılık su, 1 paket instant maya ve 3 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve birkaç dakika bekletin, ardından üzerine 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. 6 su bardağı unu eleyerek azar azar ilave edin. Bu aşamada unu kontrollü bir şekilde ilave etmeye özen gösterin. Ardından güzelce yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streç film yardımıyla kapatın ve oda sıcaklığında 1-1.5 saat kadar dinlendirin. Dinlenen ve iki katına çıkan hamuru 5 eşit parçaya bölün. Tezgahı hafifçe unlayarak bezelere somun ekmek şeklini verin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine ekmekleri yerleştirin. Orta kısımlarına bir bıçak yardımıyla çizik atın. Üzerlerini çok hafif unlayın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kapta bir miktar su koyun. Ardından ekmeğinizi fırınlayın. Üzeri kızarana kadar, yani 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız somun ekmekleri dilediğiniz gibi tüketin, afiyet olsun!
0 Yorumlar