Demirci kebabı tarifi

 

Manisa’nın Demirci ilçesine ait bir yemek olan Demirci kebabı, mutfağımızın en ilginç et yemeklerinden biri. Etin haşlandıktan sonra yoğurulmasıyla elde edilen Demirci kebabı geleneksel olarak etin 1 gece boyunca taş fırında ağır ateşte haşlanmasıyla yapılıyor. Biz bunu düdüklü tencerede yapıp kolaylaştırdık. İşte evde yapabileceğiniz Demirci kebabı tarifi… Afiyet olsun


Demirci kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Etleri düdüklü tencerede 45 dakika haşlayın.

Ardından kemiklerini ayıklayıp etleri bir tepsiye alın.

Sinirlerini ve kemiklerini ayıklayıp eti elinizle güzelce yoğurun.

Karabiber ve kırmızı biber ekleyin.

Etin haşlama suyundan azar azar ilave ederek eti beyazlaşana kadar 20-25 dakika yoğurun.

Bir başka eti et suyuyla ıslatıp yoğurduğunuz eti bu tepsiye döşeyin.

Üzerine et suyu döküp düzleştirin.

Sıcak fırına koyup altı üstü kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra börek gibi dilimleyip limon suyu ile servis edin.

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram oğlak eti
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon

Yorum Gönder

0 Yorumlar