Akşam yemeği için lezzetli bir alternatif olan püreli tepsi kebabı tarifi mutfakta işinizi kolaylaştıracak. Lokantalarda da sıklıkla karşımıza çıkan patates püresi ve tepsi kebabını bir arada kullanabileceğiniz tarifi aynı zamanda kısa sürede servise hazırlayabilirsiniz. Peki, püreli tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püreli tepsi kebabı tarifi detayları
Yapımı için malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kase bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Püresi için;
- 5 adet patates
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Sosu için;
1.5 yemek kaşığı domates salçası
Üzerine;
- Domates
- Yeşil ve kırmızı biber
Püreli tepsi kebabı tarifi Nasıl yapılır?
İlk önce patatesleri haşlayın.
Diğer yandan da köfte harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Soğanları küp küp kesin ve yumurta, sarımsak, maydanozu ilave edip rondodan geçirin.
Fırın kabına köfte harcını yayarak yerleştirin.
Geniş bir kasede salçayı iki su bardağı sıcak su ile karıştırarak sos hazırlayın ve kıymanın üzerine gezdirin.
170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu arada pürenizi hazırlayın. Tereyağı tuz ilave ederek haşlanmış patatesleri çatalla ezin.
Ardından yavaş yavaş sütü ekleyin ve blender'da püre haline getirin.
Son olarak kaşar peyniri de ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
Fırından çıkan tepsi kebabının üzerine püreyi yayın ve üzerini domates, biberlerle süsleyerek tekrar fırına verin.
Biber ve domatesler yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkarım sıcakken dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun...
0 Yorumlar